Duszony bakłażan z czosnkiem i bazylią
Duszony bakłażan z czosnkiem i bazylią jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sos z fasoli chili, sos sojowy, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym, Duszone Ziemniaki, Bakłażan I Czerwona Papryka Z Czosnkiem I Kolendrą, oraz Duszony bakłażan w stylu syczuańskim z marynowanymi chili i czosnkiem (YU Xiang Qie Zi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 1/2 szklanki wody, sos sojowy, cukier, i sos z fasoli chili w małej misce i wymieszać.
Połączyć 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w oddzielnej misce.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej patelni lub piekarniku holenderskim, aż się połysk.
Dodać czosnek i bakłażan i posypać solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmiękną i pachnące, o 2 protokół.
Wymieszać z wodą, sosem sojowym, cukrem i sosem chili. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do łagodnego, ale spójnego dusić i gotować, odkryte, mieszając lub Przerzucanie bakłażana od czasu do czasu, aż plastry bakłażana są miękkie i ciecz zmniejszyła się o około połowę, o 15 protokół.
Mieszaj skrobię kukurydzianą i mieszaninę wody w misce, aby ją poluzować. Wymieszać na patelni z bakłażanem i pozostawić do zgęstnienia. Smak przypraw, dodając dodatkową sól, sos sojowy, sos chili lub cukier według uznania.
Zdjąć z ognia i wymieszać całe liście bazylii.