Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami "Risotto Style"
Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami "Risotto Style" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1242 kalorii, 37g białka, oraz 99g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.61 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, ziemniaków Yukon gold, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone żeberka z ziemniakami i jabłkami " Risotto Style, Grill Styl Duszone Żeberka, oraz Chile i pomarańczowy duszone Flanken Style wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Poklep żeberka suche i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
3
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
W ciężkim, dużym garnku żaroodpornym na umiarkowanie wysokim ogniu podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek do czasu palenia. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju między partiami), zapieczętuj żebra, obracając szczypcami, aż do złotego koloru ze wszystkich stron, około 8 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
żeberka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Patelnia
Garnek
5
Przenieść żeberka do dużej miski. Nie czyść patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
6
Dodaj cebulę, czosnek, marchew, seler i jabłka do garnka. Na umiarkowanie wysokim ogniu, smażyć, aż warzywa i jabłka zaczną mięknąć, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
8
Dodaj przecier pomidorowy i wywar z kurczaka, a następnie wrzuć żeberka wraz z nagromadzonymi sokami do garnka. Upewnij się, że żebra są całkowicie pokryte płynem; w razie potrzeby dodaj wodę lub dodatkowy zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Pomidor
Woda
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i wymieszać z liśćmi laurowymi. Przykryj garnek, przenieś do piekarnika i duś żeberka przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pieprz
żeberka
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
10
Odkryć żebra i kontynuować duszenie, aż mięso będzie miękkie i zaczyna spadać z kości, o 45 protokół. Delikatnie wyjąć żeberka z garnka i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Garnek
11
Gdy żebra są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, przyciąć nadmiar tłuszczu i, w razie potrzeby, usunąć mięso z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
żeberka
12
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do czystego dużego garnka, naciskając na wszelkie ciała stałe. Wyrzucić substancje stałe i usunąć tłuszcz z płynu do duszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
13
Umieścić duszony płyn na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż nieco zmniejszona, o 20 protokół. Powrót żeberka, wraz z nagromadzonymi sokami, do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania, o 5 protokół. DO AHEAD: żeberka można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, w płynie do duszenia, do 2 dni. Podgrzej krótkie żeberka w ich duszonym płynie w dużym, ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
Wyłożyć blachę do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia (użyj około 1 łyżki soli na każde 4 ćwiartki wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać ziemniaki i jabłka i gotować, odkryte, aż dopiero zaczyna się miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4
Odcedzić ziemniaki i jabłka i przenieść do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
W małym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu podgrzać 1 łyżkę masła, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć na miękko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
7
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
8
Dodaj ziemniaki, jabłka i wywar z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina będzie kremowa i lekko zagęszczona, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Ziemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
9
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z serem, pozostałą łyżką masła i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Masło
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
1
Jabłka i ziemniaki podzielić na 6 talerzy. Ułóż 1 krótkie żebro na każdej płytce, a następnie skropić duszonym płynem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.