Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych żeberek z sosem z czerwonego wina. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1405 kalorii, 47g białka, oraz 120 g tłuszczu na porcję. Mieszanka liści laurowych, marchew, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone żeberka z sosem, Czerwone Wino Duszone Żeberka, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszać mąkę i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Krótkie żeberka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
żeberka Wołowe
3
Dodać 6 żeber do mieszanki mąki i obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
żeberka
4
Rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać mąki żeber; podsmażyć) do brązowego, obracając od czasu do czasu, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
6
Przenieść do dużej miski. Powtórz mąkę i brązowienie z pozostałymi 6 żebrami; zachowaj pozostałą mieszaninę mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj 1 łyżkę oleju do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj cebulę, marchew i łodygi selera; podsmażyć), aż warzywa zaczną brązowieć i są bardzo delikatne, często skrobając dno garnka, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Warzywa
Marchew
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać czosnek, tymianek i kminek do garnka; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Czosnek
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Wymieszać z pomidorami i liśćmi laurowymi. Żeberka powrotne i zgromadzone soki do garnka, układając żeberka w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodaj bulion i wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Mięso
Wino
12
Odkryj trawkę. Żeberka dusić 30 minut, od czasu do czasu łyżki tłuszczu z powierzchni; rezerwy 2 łyżki tłuszczu. Wymieszać zarezerwowaną mieszaninę mąki i zarezerwowane 2 łyżki tłuszczu w małej misce, aż będzie gładka; wymieszać pastę w sosie wokół żeber. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie i sos zgęstnieje, o 45 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.