Duszone żeberka z musztardą pełnoziarnistą
Duszone żeberka z musztardą pełnoziarnistą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 90 g tłuszczu, oraz w sumie 1069 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 4,76 zł za porcję. Jeśli masz jeden 6 1/2-uncji Pojemnik demiglace w 3 szklanki wody, sól i pieprz, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czarny Pieprz I Musztarda Duszone Żeberka, Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon, oraz Ale-duszone musztardowo-szkliwione żeberka z frytkami.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić wino do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Zdjąć z ognia i dodać marchew, por, czosnek, pietruszka i gałązki tymianku i liść laurowy.
Rozprowadź krótkie żeberka w dużym płytkim naczyniu do pieczenia w jednej warstwie.
Zalać marynatą żeberka, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Usunąć krótkie żeberka z marynaty. Odcedzić marynatę, rezerwując płyn i warzywa osobno. Odrzuć gałązki ziół i liść laurowy.
Żeberka doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy w mące. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju, aż prawie do palenia.
Dodać połowę żeber i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż dobrze rumiane, o 4 protokół na stronę.
Przenieś żeberka na dużą patelnię do pieczenia. Brąz Pozostałe żeberka w pozostałych 2 łyżkach oleju i dodać je do patelni w jednej warstwie.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj zarezerwowane warzywa i gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowieć, o 4 protokół. Łyżka warzyw nad żeberkami.
Dodaj marynatę do patelni i doprowadzić do wrzenia.
Zalać marynatą żeberka i dodać bulion cielęcy. Przykryć folią i piec około 3 godzin, lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie i prawie spadnie z kości.
Przenieść żeberka do dużego naczynia do pieczenia. Zostaw włączony piekarnik.
Przecedzić soki do gotowania w dużym rondlu i odtłuścić tłuszcz z powierzchni. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 15 protokół.
Ubić musztardę i doprawić solą i pieprzem.
Powrót żeberka do piekarnika i piec przez 30 minut.
Lekko ostudzić przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.