Duszone żeberka z grzybami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych żeberek z grzybami. Ten przepis służy 8. Na $7.5 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 99g tłuszczu, oraz w sumie 1211 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, szalotki, żeberka krótkie, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. doprowadzić krótkie żeberka do temperatury pokojowej. Tymczasem pulse szalotki, 10 ząbków czosnku i pasty pomidorowej w robocie kuchennym do pasty. Gotować pancetta w dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu, aż chrupiące, o 7 protokół.
Przenieść pancetta i wszystkie, ale 2 łyżki kapieli do miski.
Dodać mieszaninę szalotki do garnka i gotować, mieszając, aż brązowy, o 6 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać 1/2 kubek koniaku, skrobanie się rumiane kawałki.
Posypać mąką i gotować, mieszając, o 5 Więcej minut. Stopniowo mieszaj wino, aż będzie gładkie.
Dodać borowiki, tymianek, liście laurowe i 11/2 łyżeczki soli.
Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do garnka i dodajemy wodę do przykrycia. Przyciąć kawałek pergaminu tak, że spoczywa na powierzchni mięsa. Przykryj garnek pokrywką i przenieś do piekarnika. Gotować, aż mięso będzie przetargu widłowego, o 3 godziny.
Mięso wyjąć z sosu i przełożyć na talerz. Odstawić sos na bok, około 10 minut, a następnie odtłuścić tłuszcz. (Jeśli sos jest gęsty, dodaj odrobinę wody.) Wyrzucić liście laurowe, doprawić sosem solą i pieprzem i dodać pozostałe 2 łyżki koniaku. Powrót żeberka do sosu i utrzymać ciepło na małym ogniu.
Pozostały 1 ząbek czosnku posiekać, następnie zacierać 1/2 łyżeczki soli używając płaskiej strony noża; dodać natkę pietruszki i posiekać.
Podgrzać pancetta i zastrzeżone kapie na patelni na średnim ogniu.
Dodać ostrygi i grzyby cremini i gotować, aż brązowy, o 10 protokół. Wrzucić mieszaninę pietruszki. Odwiąż krótkie żeberka, podziel na talerze i polej sosem i pieczarkami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.