Duszone żeberka z fasolą Garbanzo i rodzynkami

Duszone żeberka z fasolką Garbanzo i rodzynkami to bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka długo mięsisty krótki, łodyga selera, gałązki tymianku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Spróbuj Duszone Chile-przyprawione krótkie żeberka z czarną fasolą, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz Malina vinaigrette Slaw z fasolką Garbanzo, czerwoną papryką i złotymi rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę umieścić w dużym rondlu.
Dodaj zimną wodę do pokrycia przez 2 cale i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Rozgrzać olej w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, i marchew; smażyć, aż warzywa zaczną brązowieć, o 10 protokół.
Dodać rozmaryn i tymianek. Powrót fasoli na patelnię.
Dodaj wystarczająco zimnej wody do pokrycia przez 2 cale i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Fasola dusić odkryte aż prawie miękkie, o 45 protokół.
Dodać 1 łyżeczkę soli. Kontynuuj gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, mieszając od czasu do czasu i dodając więcej wody, aby w razie potrzeby zachować przykrycie, o 45 minut dłużej.
Dodać rodzynki; fasolę doprawić pieprzem. Super. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Posypać krótkie żeberka ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym szerokim żaroodpornym garnku na średnim ogniu.
Dodaj krótkie żeberka w pojedynczej warstwie i brązowe ze wszystkich stron, około 12 minut.
Przenieś żebra na talerz.
Dodaj cebulę, marchew, seler, 2 gałązki tymianku i czosnek do garnka. Sauté aż warzywa brązowy, o 10 protokół. Powrót żeberka do garnka w jednej warstwie, mięso stronie w dół.
Dodać bulion, ocet, gałązki estragonu i pozostałe 3 gałązki tymianku i doprowadzić do duszenia (bulion nie pokryje żeber).
Piec odkryte, aż żeberka zmiękną, około 1 godziny 45 minut.
Używając rękawic kuchennych, przenieś krótkie żebra na blat kuchenny. Garnek Tilt; łyżka off tłuszczu z powierzchni.
Odsączyć mieszankę fasolowo-rodzynkową.
Dodać paprykę wiśniową i odsączoną mieszankę fasolowo-rodzynkową. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah