Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową

Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, boczkiem szwajcarskim i kremem chrzanowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1094 kalorie, 17g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 7,51 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz perłową cebulę, bulion cielęcy, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszone Żeberka Wołowe Z Purée Ziemniaczanym, Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, oraz Stovetop Braised Beef Short Rib with Sautéed Swiss Chard dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka przyprawiamy 1 łyżką tymianku i popękanym czarnym pieprzem. Użyj rąk, aby dobrze pokryć mięso. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Wyjmij krótkie żeberka z lodówki na godzinę przed gotowaniem, aby osiągnąć temperaturę pokojową. Po 30 minutach obficie przyprawiamy je ze wszystkich stron solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Kiedy wyjmiesz żeberka z lodówki, Rozgrzej piekarnik do 218°.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Cebulę perłową wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, 1 łyżeczką tymianku, łyżeczką soli i szczyptą pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozłóż je na blasze do pieczenia i piecz około 15 minut, do miękkości. Kiedy ostygną, zsuń Skórki palcami i odstaw na bok. Wyłącz piekarnik do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Kiedy nadszedł czas, aby ugotować krótkie żeberka, podgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wlać 3 łyżki oliwy z oliwek i odczekać minutę lub dwie, aż patelnia będzie bardzo gorąca i prawie dymiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Umieść krótkie żeberka na patelni i zapieczętuj, aż będą ładnie rumiane ze wszystkich trzech mięsistych stron. W zależności od wielkości patelni może być konieczne pieczenie mięsa partiami. Nie tłumuj mięsa, nie lenij się ani nie spiesz się na tym kroku; zajmie to co najmniej 15 minut. Gdy żeberka są ładnie rumiane, przenieść je do duszenia patelni. Powinny leżeć płasko, kości stojąc, w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Zmniejsz ogień do średniego i dodaj cebulę, marchew, seler, gałązki tymianku i liście laurowe. Wymieszać drewnianą łyżką, skrobając wszystkie chrupiące kawałki na patelni. Gotować od 6 do 8 minut, aż warzywa zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj ocet balsamiczny, Porto i czerwone wino. Włącz ciepło do wysokiej i zmniejsz ciecz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
PortPort
11
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
12
Wlać płyn na krótkie żeberka, skrobając wszelkie warzywa, które spadły na żebra z powrotem do płynu. Mieszanina zapasów powinna prawie pokrywać żebra. Włożyć gałązki pietruszki do mięsa i wokół niego. Przykryj szczelnie folią aluminiową i szczelnie dopasowaną pokrywą, jeśli ją posiadasz. Dusić w piekarniku przez około 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Aby sprawdzić zawartość mięsa, zdejmij pokrywkę i folię, uważając na uciekającą parę, i przekłuj krótkie żebro nożem do parkowania. Kiedy mięso zostanie zrobione, łatwo ulegnie nożowi. Spróbuj kawałek, jeśli nie jesteś pewien.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Pozwól żeberkom odpocząć 10 minut w sokach, a następnie przenieś je na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
15
Podkręć piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Umieść krótkie żeberka w piekarniku na 10 do 15 minut, do brązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Odcedzić bulion do rondla, naciskając na warzywa chochlą, aby wydobyć wszystkie soki. Odtłuścić tłuszcz z sosu i, jeśli bulion wydaje się cienki, zmniejszyć go na średnim ogniu, aby lekko zagęścić. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
ChochlaChochla
18
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty. Rozdrzeć szwajcarski chard na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
19
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek na patelnię i wymieszać z gotowaną cebulą perłową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
20
Dodaj połowę szwajcarskiego chard, i gotować minutę lub dwie, mieszając zieleninę w oleju, aby pomóc im więdną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
ZieloniZieloni
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
21
Dodaj plusk wody i drugą połowę zieleni. Doprawić łyżeczką soli i szczyptą zmielonego czarnego pieprzu. Gotować jeszcze kilka minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
ZieloniZieloni
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
22
Na dużym ciepłym talerzu ułożyć chard szwajcarski, a na wierzchu ułożyć krótkie żeberka. Łyżka dużo duszonych soków nad żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
23
Podajemy gorący ziemniak czysty i śmietanę chrzanową na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1
Ziemniaki, całe i nieobrane, umieścić w dużym garnku z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj 2 łyżki soli i napełnij garnek zimną wodą. Doprowadzić ziemniaki do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu około 45 protokół, do miękkości. Jeden rodzaj ziemniaka może być wykonany przed drugim, więc sprawdź doneness i usuń jedną odmianę, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Gdy ziemniaki są gotowane, przecedzić je i odstawić do ostygnięcia na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4
W małym rondlu rozgrzej śmietanę i mleko, a następnie wyłącz ogień. Gdy ziemniaki ostygną, obierz je i przepuść przez młyn spożywczy lub ricer.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Pokrojone ziemniaki umieść na patelni z grubym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Podgrzać je na średnim ogniu kilka minut, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aby je trochę wysuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodać masło powoli, ciągle mieszając. Doprawić 2 łyżeczkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Gdy całe masło zostało włączone, powoli mieszać w ciepłej mieszance śmietany, aż do uzyskania gładkiej czystej. Smak przypraw. Przepuść czysty przez drobnoziarniste Tamis dwa razy, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
1
Połącz crme frache i chrzan w małej misce. Doprawić łyżeczką soli i pieprzu. Smak równowagi i przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
artykuł var
3
Typ_27_data = {};
4
artykuł
5
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2słonina wieprzowasłonina wieprzowa6żeberka wołowe, 14 do 16 uncji każdy (poprosić o 3 centercut kości)żeberka wołowe, 14 do 16 uncji każdy (poprosić o 3 centercut kości)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkęmarchew pokrojona w kostkę791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecreme fraichecreme fraiche4gałązkipietruszka płaskapietruszka płaska1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)12 łyżeczki czosnku w proszkuchrzan preparowanychrzan preparowany6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę36mała cebula perłowamała cebula perłowa12 łyżeczki czosnku w proszkuświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweportport5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobfite czerwone winoobfite czerwone wino6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki russetziemniaki russet2pęczkiChard szwajcarski, oczyszczony, żeberka środkowe usunięteChard szwajcarski, oczyszczony, żeberka środkowe usunięte12 łyżeczki czosnku w proszkuliście tymianku i 4 całe gałązki tymiankuliście tymianku i 4 całe gałązki tymianku2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(2 Laski) niesolone masło pokrojone w kawałki(2 Laski) niesolone masło pokrojone w kawałki1Średnia żółta cebula, posiekanabulion wołowy lub cielęcybulion wołowy lub cielęcy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Ziemniaki Yukon GoldZiemniaki Yukon Gold

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn