Duszone Żeberka Krótkie
Duszone żeberka to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1056 kalorii, 35g białka, oraz 87 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 3 godziny i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, żeberka wołowe, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki wina, 1/4 szklanki bulionu, czosnek, ziele angielskie, i imbir w płytkim naczyniu; dodać żeberka, obracając płaszcz. Przykryć i schłodzić żebra przez 4 do 6 godzin, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć żeberka z marynaty, zastrzegając marynatę.
Żeberka posypać solą i pieprzem; posmarować mąką.
Gotować żeberka, partiami, w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu 15 minut lub aż rumiane.
Wyjąć żebra i odstawić na bok.
Zmniejszyć ogień do średniej; dodać marchew, cebula, i seler, i smażyć 7 minut lub aż rumiane.
Dodaj koncentrat pomidorowy; gotuj, ciągle mieszając, 3 minuty.
Żeberka na patelnię. Wymieszać w zarezerwowanej marynacie i pozostałe 2 szklanki wina i 2 szklanki bulionu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia i szczelnie przykryć.
Piec w temperaturze 300 przez 3 godziny.
Odtłuścić tłuszcz z sosu i wyrzucić; dusić sos przez 12 do 15 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Podawać z żeberkami na pieczonych ziemniakach.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.