Duszone Żeberka Krótkie
Duszone żeberka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1122 kalorii, 39g białka, oraz 92g tłuszczu każdy. Na 6,44 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, skórka pomarańczowa, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka osuszyć i doprawić solą i pieprzem. W ciężkim 6-kwartowym czajniku rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a żeberka brązowe partiami, przenosząc szczypcami do dużej miski.
Dodać posiekaną cebulę do czajnika i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino, pomidory, bulion, sos Worcestershire, skórkę, rozmaryn i sól i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj żeberka, w tym wszelkie soki, które nagromadziły się w misce i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 protokół.
Dodaj cebulę perłową i marchew, mieszając i naciskając, aby upewnić się, że są one pokryte płynem, i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 3 1/2 do 4 godzin, lub do miękkości mięsa.
Mięso, perłową cebulę i marchew przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski. W razie potrzeby zmniejszyć duszenie płynu. Powrót mięsa i warzyw do czajnika i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ogrzane przez. Gulasz można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić odkrytą przed schłodzeniem przykrytą. Podgrzej gulasz, dodając wodę w razie potrzeby do cienkiego sosu.
Podawać gulasz posypany natką pietruszki. Propozycja wina: Kalifornijska Syrah-Edmunds St. John, Kalifornia;
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.