Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj duszonych żeberek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 87 g tłuszczu, oraz w sumie 1056 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.0 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieczone ziemniaki, udekoruj: pietruszkę, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 1/4 szklanki wina, 1/4 szklanki bulionu, czosnek, ziele angielskie, i imbir w płytkim naczyniu; dodać żeberka, obracając płaszcz. Przykryć i schłodzić żebra przez 4 do 6 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Czosnek
Imbir
Bulion
żeberka
Wino
2
Wyjąć żeberka z marynaty, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
żeberka
3
Żeberka posypać solą i pieprzem; posmarować mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mąka Uniwersalna
żeberka
4
Gotować żeberka, partiami, w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu 15 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
5
Wyjąć żebra i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
6
Zmniejszyć ogień do średniej; dodać marchew, cebula, i seler, i smażyć 7 minut lub aż rumiane.
Żeberka na patelnię. Wymieszać w zarezerwowanej marynacie i pozostałe 2 szklanki wina i 2 szklanki bulionu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia i szczelnie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Bulion
żeberka
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Piec w temperaturze 300 przez 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Usunąć żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
11
Odtłuścić tłuszcz z sosu i wyrzucić; dusić sos przez 12 do 15 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.