Duszone Żeberka Koreańskie (Kalbi Jim)

Przepis duszone Koreańskie żeberka (Kalbi Jim) jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. To danie główne ma 487 kalorii, 17g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka korzenia imbiru, brązowy cukier, zielona cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), Kalbi (Koreańskie żeberka z grilla), oraz Koreańskie Żeberka Wołowe Kalbi.
Instrukcje
Zdobądź powierzchnię każdego krótkiego żebra wołowego w diamentowy wzór.
Połączyć wołowinę, zielona cebula, marchew, czosnek, imbir, sos sojowy, i brązowy cukier na dużej patelni.
Wlać tyle wody, aby pokryć wołowinę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Dusić, aż wołowina będzie miękka, około 1 godziny. Przed podaniem usuń nadmiar oleju.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.