Duszone żeberka i warzywa
Duszone żeberka i warzywa mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 795 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.12 za porcję. Mieszanka oleju roślinnego, żeberka wołowe, kasza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Podobne przepisy to Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami, Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, oraz Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami.
Instrukcje
Spłucz krótkie żebra i osusz.
Usunąć i wyrzucić srebrną skórę, jeśli to konieczne.
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Gotować żeberka na gorącym oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu 10 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Przenieść żebra na 6-qt. powolna kuchenka.
Dodać bulion i kolejne 5 składników do powolnej kuchenki. Przykryć i gotować na wysokiej 6 godzin lub do miękkości mięsa.
Podawać na rozgrzanej kaszy.
W razie potrzeby posypać posiekanym świeżym tymiankiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.