Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym

Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym
Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, jabłko granny smith, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Sindhi Choosas (duszone kury kornwalijskie), Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
4
Połączyć mąkę, sól, i pieprz w płytkim naczyniu; kury pogłębiania w mieszaninie mąki. Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać olej i kury, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj por, grzyby, i czosnek na patelni; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bulion i ocet, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Kury odstawić na patelnię, dodać pomidory, jabłko i ziemniaki. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut lub aż kury są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
OcetOcet
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Kury ułożyć na półmisku i ogrzać.
10
Wyjąć mieszankę warzywną z patelni łyżką szczelinową; umieścić w misce do serwowania. Rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania na patelni; wyrzucić pozostałą ciecz. Doprowadzić zastrzeżone gotowania płynu do wrzenia; gotować 8 minut lub do zmniejszenia o połowę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
PatelniaPatelnia
11
Wlać mieszankę warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
12
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
13
Podawać z kur.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn