Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym
Duszone w piecu kury kornwalijskie z octem jabłkowym i ciepłym sosem warzywnym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, jabłko granny smith, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Sindhi Choosas (duszone kury kornwalijskie), Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka, oraz Ocet Jabłkowy-Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
Połączyć mąkę, sól, i pieprz w płytkim naczyniu; kury pogłębiania w mieszaninie mąki. Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać olej i kury, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodaj por, grzyby, i czosnek na patelni; smażyć 5 protokół.
Dodaj bulion i ocet, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Kury odstawić na patelnię, dodać pomidory, jabłko i ziemniaki. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut lub aż kury są gotowe.
Kury ułożyć na półmisku i ogrzać.
Wyjąć mieszankę warzywną z patelni łyżką szczelinową; umieścić w misce do serwowania. Rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania na patelni; wyrzucić pozostałą ciecz. Doprowadzić zastrzeżone gotowania płynu do wrzenia; gotować 8 minut lub do zmniejszenia o połowę, mieszając od czasu do czasu.
Posypać natką pietruszki.