Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną

Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną
Duszone udka z kurczaka z perłową cebulą, zielonymi oliwkami, złotymi rodzynkami i konserwowaną cytryną to bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki castelvetrano, mąkę, złote rodzynki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ocet jabłkowy duszone udka i nogi z kurczaka z cebulą i rodzynkami, Jabłecznik-duszone udka kaczki z rodzynkami i perłową cebulką, oraz Kurczak Z Cytryną I Zielonymi Oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Dodać cebulę perłową i blanszować, aż Skórki się poluzowały, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
3
Drenaż. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, odciąć końcówkę korzenia i pop cebuli ze skórek. Rezerwa.Udka kurczaka opłukać pod chłodną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
4
Wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Rozłóż mieszaninę mąki na płytkim naczyniu. Lekko zagrzebać udka kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj cztery udka kurczaka i zapieczętuj, aż rozwinie się złota skórka, 3 do 4 minut. Obrócić i zapiekać, aż na drugiej stronie powstanie złota skorupa, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
7
Udka wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałymi udami kurczaka.odlać patelnię z winem, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki. Zmniejszyć wino o połowę, o około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Jeśli oliwki mają pestki, rozbij je dłonią i usuń pestkę. Następnie rozerwać mięso na 2 lub 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Dodając je i zarezerwowaną cebulę perłową i rodzynki do garnka. Doprowadzić go z powrotem na wolnym ogniu i dodać wszystkie udka kurczaka w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe, strona do góry. Przykryć pokrywką i powoli gotować na wolnym ogniu, aż mięso odpadnie od kości, około 1 godziny.Podczas gotowania kurczaka. Grubo posiekać zachowaną cytrynę i umieścić ją wraz z pietruszką w małej misce. Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodaj czosnek, i stale mieszać w suchej patelni, aż zobaczysz niektóre z oleju czosnku wydany na dnie patelni i czosnek ma dotyk złoty kolor, 2 do 3 protokół. Nie pozwól, aby czosnek brązowy. Natychmiast łyżkę czosnku do cytryny i pietruszki. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodać 1 lub 2 łyżki oliwy z oliwek do mieszanki czosnku związać składniki razem. Mieszanina powinna być wilgotna, ale nie mokra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
12
W razie potrzeby dodaj kolejną łyżeczkę oliwy z oliwek. Przechowywać w temperaturze pokojowej do czasu potrzebnego.Orzo: w dużym rondlu doprowadzić około 8 szklanek wody do wrzenia. Sól wody obficie i dodać orzo, i gotować aż al dente o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
13
Dobrze spuścić.
14
Umieścić orzo w misce i dodać ¼ szklanki oliwy z oliwek i nasion kolendry. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko, ale około 8 łyżeczek zakonserwowanej mieszanki czosnku cytrynowego. Resztę zostawiam do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
16
Umieścić orzo na dużym talerzu lub podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
17
Udka z kurczaka ułożyć na wierzchu orzo i polać sosem oliwkami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
18
Udekoruj czosnkiem cytrynowym i podawaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn