Duszone udka z kurczaka z figami i liśćmi laurowymi
Duszone udka z kurczaka z figami i liśćmi laurowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 749 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, sól, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak duszony z figami na zwiędłej Eskaroli, Duszony kurczak i figi z miodem, oraz Szybki kurczak duszony octem z czosnkiem i liśćmi selera.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieścić 1 liść laurowy na każdym udku kurczaka.
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni 10-calowej na średnim ogniu.
Umieść kurczaka, boki liścia laurowego w dół, na patelni. Gotować 5 minut lub aż rumiane. Obróć kurczaka; gotować 3 minuty.
Dodaj wodę; przykryj, zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodać szalotki; gotować 2 protokół.
Dodaj kurczaka, wino, ocet i miód do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Dodaj figi; przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż figi będą miękkie.