Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho)
Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho) jest bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz imbir, czosnek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożone Tofu Duszone W Sosie Sojowym, Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym, oraz Duszone Tofu w sosie sojowym (Dubu Ganjang Jorim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić tofu na 2-przez 3-calowe, 1/2-calowe grube plastry i osuszyć.
Umieść cukier na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; często wstrząsaj patelnią, aż cukier stopi się i zabarwi się bursztynowo, 2 do 3 minut.
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody (mieszanina energicznie bąbelkuje) i mieszaj na średnim ogniu, aż rozpuści się karmelizowany cukier.
Wymieszać w sosie sojowym, szalotki, imbir, i czosnek; mieszać często na dużym ogniu aż do wrzenia.
Ułóż kawałki Tofu w jednej warstwie w sosie. Dusić, odsłonięte, na średnim ogniu przez około 5 minut. Z szeroką łopatką, odwrócić kawałki nad; gotować na wolnym ogniu, aż gorące i pokryte sosem, 3 do 4 minut dłużej.
Przenieść tofu i sos do naczynia i posypać zieloną cebulą i pieprzem.