Duszone Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego Tofu. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kasztanów wodnych, grzybów shiitake, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantny duszony bakłażan i Tofu, Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho), oraz Mrożone Tofu Duszone W Sosie Sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój blok tofu na 3 długie płyty wzdłuż. Owiń każdą płytę papierowymi ręcznikami i naciśnij, aby wycisnąć nadmiar wody.
Zalać dużą patelnię sprayem do gotowania, a następnie dodać 2 łyżeczki oleju sezamowego. Gdy olej jest gorący, dodać płyty tofu na patelni. Smażyć przez około 5 minut z każdej strony, lub aż delikatnie rumiane.
Wyjąć tofu z patelni i pokroić w kostkę.
Dodać pozostałą łyżeczkę oleju sezamowego na patelni, i wymieszać smażyć kasztany wodne, grzyby i groszek śnieżny.
Wymieszać wodę i sos ostrygowy, i dodać do patelni wraz z tofu. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 10 minut.