Duszone Tofu

Duszone Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego Tofu. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kasztanów wodnych, grzybów shiitake, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantny duszony bakłażan i Tofu, Duszone Tofu w sosie karmelowym (Tau Hu Kho), oraz Mrożone Tofu Duszone W Sosie Sojowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój blok tofu na 3 długie płyty wzdłuż. Owiń każdą płytę papierowymi ręcznikami i naciśnij, aby wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Zalać dużą patelnię sprayem do gotowania, a następnie dodać 2 łyżeczki oleju sezamowego. Gdy olej jest gorący, dodać płyty tofu na patelni. Smażyć przez około 5 minut z każdej strony, lub aż delikatnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć tofu z patelni i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać pozostałą łyżeczkę oleju sezamowego na patelni, i wymieszać smażyć kasztany wodne, grzyby i groszek śnieżny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wymieszać wodę i sos ostrygowy, i dodać do patelni wraz z tofu. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn