Duszone Przyprawione Żeberka

Duszone Przyprawione Żeberka
Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, kawałki żeberek z flankowaną wołowiną, cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone Chile-przyprawione krótkie żeberka z czarną fasolą, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Żeberka doprawiamy solą i pieprzem i lekko obsypujemy mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
3
Rozgrzać olej w 10-do 12-in. garnek o dużym dnie na średnim ogniu. Zrzuć nadmiar mąki z żeber i brązowo w oleju ze wszystkich stron, pracując partiami, aby dać im wystarczająco dużo miejsca na brązowienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Przenieś żebra na patelnię wystarczająco dużą, aby utrzymać je w jednej warstwie (około 12 cali. do 17 w.).
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodaj cebulę i marchew do garnka na kuchence i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
6
Zalać nadmiar tłuszczu, jeśli w ogóle, następnie wymieszać z winem i sherry, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni. Podnieś ciepło do wysokiej i gotuj płyn, aż zmniejszy się o trzy czwarte i lekko syropowaty, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj zioła, pasta pomidorowa, sos sojowy, przyprawy i bulion wołowy; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sos SojowySos Sojowy
PrzyprawyPrzyprawy
ZiołaZioła
8
Zalać żeberkami płynem. Przykryć patelnię szczelnie podwójną warstwą folii i dusić żebra w piekarniku, aż mięso będzie delikatne widlasto i prawie spadnie z kości, 2 1/2 do 3 godzin (2 do 2 1/2 godziny, jeśli używasz zwykłych krótkich żeber).
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Żeberka ostudzić w duszonym płynie, następnie schłodzić, przykryć, na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
10
Następnego dnia usuń zestalony tłuszcz z wierzchu żeber. Ustaw patelnię na płycie kuchennej w dwóch palnikach i podgrzej na średnim ogniu, odsłonięty, aż żelatynizowana ciecz do duszenia stopi się.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
11
Przenieść żeberka do dużej miski lub garnka i przykryć, aby zachować wilgotność. Przelej płyn do dużej miski i wyrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
GarnekGarnek
12
Wlać płyn z powrotem do patelni i gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu skrobanie się rumiane kawałki, aż zredukowane do grubej, ale nadal wylewającej glazury, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Około 20 minut przed podaniem, starannie ustawić żeberka na wierzchu sosu (aby zapobiec wypadaniu kości), włączyć ciepło do niskiej, i gotować, sos łyżką delikatnie nad żeberkami, aż żeberka są dobrze oszklone i ogrzane przez. Ułóż każde żeberko na łyżce chrzanowego ziemniaka w szerokiej płytkiej misce i polej sosem na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
14
Podawać z duszonym jarmużem Lacinato i szkliwioną cebulą perłową i marchewką dla niemowląt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż LacinatoJarmuż Lacinato
Marchewki Dla DzieciMarchewki Dla Dzieci
Cebula PerłowaCebula Perłowa

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn