Duszone pory z ciepłym sosem Pancetta
Duszone pory z ciepłym sosem Pancetta to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę tymianku, szczyptę koszernej soli, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Mniszka Lekarskiego Z Ciepłym Sosem Pancetta, Sałatka z czerwonej kapusty z ciepłym sosem Pancetta-balsamicznym, oraz Pieczona kalmara z grillowanymi porami i ciepłym dressingiem Chorizo.
Instrukcje
Aby przygotować pory, ułóż połówki pora w 8-calowym naczyniu do pieczenia; posyp równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać bulion i 3 kolejne składniki (przez 1 gałązkę tymianku).
Wytnij 1 (8-calowy) kwadrat pergaminu; lekko powlecz sprayem do gotowania.
Umieść pergamin na mieszaninie porów, pokrytej bokiem w dół.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub do momentu, gdy pory będą miękkie.
Odstawić na 5 minut; spuścić płyn do gotowania przez sito nad miską, rezerwując ciała stałe.
Umieść płyn do gotowania w małym, ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 8 protokół). Ugotowaną marchew posiekać, odstawić na bok. Grubo posiekać ugotowany czosnek; odstawić.
Aby przygotować opatrunek, rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancetta na patelnię; smażyć 5 minut lub do chrupkości. Wymieszać czosnek i posiekany por; podsmażyć 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Posypać cukrem; smażyć 1 minutę lub aż cukier się rozpuści. Wymieszać z octem; dusić 2 minuty.
Dodaj duszenia cieczy, 1/8 łyżeczka pieprzu, i szczypta soli; gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Połówki porów układamy w naczyniu do serwowania; posypujemy marchewką.
Mieszanka pancetta mżawka na połówki pora.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.