Duszone Pieczarkowe Klopsy
Duszone pieczarkowe klopsy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 27g białka, oraz 40 g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 399 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wołowinę, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Duszone Pieczarkowe Klopsy, Pieczarkowe Klopsy, oraz Pieczarkowe Klopsy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Roztopić masło w bezpiecznym piekarniku patelni na średnim ogniu. Wymieszać grzyby i szczyptę soli; gotować i mieszać, aż grzyby zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Wymieszać ze świeżym rozmarynem.
Dodać mąkę i wymieszać, aby pokryć grzyby; gotować i mieszać przez około 3 minuty.
Ubijaj bulion wołowy, 1/2 szklanki na raz, ubijając stale, aby zapobiec grudkom.
Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić sos na wolnym ogniu. Dusić kilka minut, aż sos zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zdjąć z ognia i wymieszać z grubą śmietaną.
Przełożyć przygotowane klopsy do sosu. Łyżka sosu na wierzchu klopsa.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy w środku, około 1 1/2 godziny. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Wyjąć patelnię z piekarnika i delikatnie wyjąć klopsiki na półmisek.
Odtłuścić nadmiar tłuszczu z powierzchni sosu.
Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu, aby zmniejszyć do grubości, o 5 protokół.