Duszone Oxtails
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych Oxtails. Jedna porcja zawiera 2038 kalorii, 170g białka, oraz 100 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 11,15 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka demi-glace, masło, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wine Duszone Oxtails, Czerwone wino-duszone Oxtails, oraz Duszone Oxtails Z Chińską Zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na średniej wysokości w dużym garnku saute.
Dodaj cebulę i czosnek i podsmażyć, aż cebula zacznie się przeświecać. Podczas gotowania, doprawić mąkę solą i pieprzem i pokryć oxtails, pozwalając nadmiar mąki spaść. W garnku z cebulą i czosnkiem podsmażamy wołki z obu stron, a następnie wyjmujemy je na talerz. De-glazury patelni z czerwonym winem.
Wymieszać z demi-glace i pastą pomidorową, dodać liść laurowy, natkę pietruszki i tymianek. Obniżyć ciepło i powrócić oxtails do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie (powinno łatwo spaść od kości), o 3 godziny.
Na talerz, przykryć i odstawić do ciepłego miejsca. Przelej duszony płyn do innego garnka, aby zrobić z niego sos. Usuń nadmiar tłuszczu, który może znajdować się na powierzchni. Zwiększ ciepło, umożliwiając zmniejszenie duszenia cieczy o połowę do dwóch trzecich.
Połączyć składniki Gremolata i odstawić.
Podczas gdy sos jest zmniejszenie, przygotować tosty francuski chleb. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na chleb posmarować oliwą i posypać czosnkiem w proszku. Lekko grzać w piekarniku.
Usunąć zmniejszony sos z ognia i ubić na maśle. Łyżka sosu na oxtails i top z niewielką ilością gremolata.
Podawać z pieczonym francuskim chlebem czosnkowym.