Duszone owoce świąteczne
Duszone owoce świąteczne to przepis na 4 porcje bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Za 1,27 USD za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 317 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, śliwki, banany i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Pulpety duszone w stylu chińskim , Deser z duszonej pigwy z palcami lizać i Ogon wołowy duszony w czerwonym winie .
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj morele, śliwki, cydr, cynamon, goździki i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia.
Zdjąć z ognia i odstawić do lodówki na noc.
Odcedź cydr, zachowując płyn; odłóż morele i śliwki na bok. Wyrzuć przyprawy. W małym rondelku połącz marmoladę, sok z cytryny, masło i odłożony cydr. Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Ostudź. Podziel morele, śliwki i banany na półmiski; skrop schłodzonym sosem.