Duszone nogi indyka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, wodę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 170 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszone Nogi Indyka, Czerwone Wino Duszone Nogi Indyka, oraz Chrupiące Duszone Nogi Kaczki.
Instrukcje
1
Brązowe nogi i uda indyka:
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
2
Udka i nogi indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Udo Z Indyka
3
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z wysokimi bokami na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać nogi indyka i uda na patelnię i zapiekać, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 5-8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj posiekaną cebulę i seler, aby utworzyć gniazdo pod kawałkami indyka. Sauté dodatkowe 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodaj 2 szklanki duszonego płynu - wodę, bulion, wino lub kombinację. Przynieś na wolnym ogniu. Obniż temperaturę i przykryj. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, przez półtorej godziny lub aż indyk będzie tak dobrze ugotowany i miękki, że mięso łatwo odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Wyjmij mięso z indyka z patelni i usuń kości, zwracając szczególną uwagę na usunięcie wielu małych wąskich kości nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Usunąć skórę.
1
Dodać warzywa na patelnię z indyka duszenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Posypać solą i pieprzem. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Obniżyć ogień i przykryć patelnię. Gotować pod przykryciem, aż do zakończenia, o 20 protokół. Po zakończeniu wyjmij warzywa z patelni, aby zmniejszyć pozostałą ciecz, aby uzyskać sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
SOS: zwiększyć ogień do wysokiej i doprowadzić pozostałą ciecz w garnku do wrzenia. Zmniejsz płyn pozostający na patelni o połowę, aby zintensyfikować niektóre soki mięsne dla dodania smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Weź łyżeczkę skrobi kukurydzianej i rozpuść w 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej trochę na raz do sosu, dodając więcej płynu, aż sos osiągnie pożądane ciało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
6
Dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
7
W razie potrzeby dodaj sól i pieprz, dodaj trochę sosu cayenne lub Tabasco. Jeśli sos jest zbyt słodki, dodaj trochę octu lub cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sos Tabasco
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Dodać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
9
indyka i warzywa z powrotem na patelnię z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podawać natychmiast nad ryżem lub chlebem lub z warzywami, jeśli zdecydujesz się je zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)