Duszone Karczochy Dla Dzieci
Duszone karczochy dla dzieci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 475 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wióry parmigiano-reggiano, karczochy dla dzieci, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Duszone Karczochy Dla Dzieci, Duszone Karczochy Dla Dzieci, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Napełnij dużą miskę wodą.
Pokrój 2 cytryny na pół i wyciśnij obie połówki cytryny do wody, a następnie wrzuć połówki.
Przyciąć twardą ciemnozieloną skórę z łodygi karczocha jeśli jest łodyga, i usunąć twarde zewnętrzne liście, aż pojawi się piękny delikatny wiosenny zielony, powinien to być tylko kilka warstw.
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i wrzucić do cytrynowej (zakwaszonej) wody. Karczochy staną się brązowe na twoich oczach, dlatego ważne jest, aby kwaśna woda została przygotowana przed usunięciem 1 liścia z karczocha.
Zalać dużą patelnię saute na średnim ogniu, obficie z oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku i pokruszony czerwony pieprz. Gdy ząbki czosnku są złotobrązowe i aromatyczne, usuń je. Wypełniły swoje czosnkowe przeznaczenie.
Dodaj filety anchois i pozwól im stopić się na pikantną konsystencję przed dodaniem przygotowanych karczochów na patelnię wraz z połówkami cytryny.
Wlać białe wino, dodać wiązkę tymianku i doprawić solą, do smaku. Doprowadzić do wrzenia i dodać tyle wody, aby pokryć karczochy (nie powinno być dużo wody). Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są bardzo miękkie, o 10 do 15 protokół.
Zdejmij pokrywkę i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się, aż znajdzie się mniej niż w połowie boków karczochów.
Usunąć wiązkę tymianku. Smak, aby sprawdzić przyprawy i dostosować, jeśli to konieczne, (prawdopodobnie będzie). Zakończ rzucając posiekaną natką pietruszki.
Przełożyć karczochy do miski i podawać z wiórkami Parmigiano-Reggiano.