Duszone Karczochy Dla Dzieci
Duszone karczochy dla dzieci może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 475 kalorii, 24g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sardelę, wiązkę tymianku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone Karczochy Dla Dzieci, Duszone Karczochy Dla Dzieci, oraz Duszone Karczochy Dla Dzieci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Napełnij dużą miskę wodą.
Pokrój 2 cytryny na pół i wyciśnij obie połówki cytryny do wody, a następnie wrzuć połówki.
Przyciąć twardą ciemnozieloną skórę z łodygi karczocha jeśli jest łodyga, i usunąć twarde zewnętrzne liście, aż pojawi się piękny delikatny wiosenny zielony, powinien to być tylko kilka warstw.
Karczochy przeciąć na pół wzdłuż i wrzucić do cytrynowej (zakwaszonej) wody. Karczochy staną się brązowe na twoich oczach, dlatego ważne jest, aby kwaśna woda została przygotowana przed usunięciem 1 liścia z karczocha.
Zalać dużą patelnię saute na średnim ogniu, obficie z oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku i pokruszony czerwony pieprz. Gdy ząbki czosnku są złotobrązowe i aromatyczne, usuń je. Wypełniły swoje czosnkowe przeznaczenie.
Dodaj filety anchois i pozwól im stopić się na pikantną konsystencję przed dodaniem przygotowanych karczochów na patelnię wraz z połówkami cytryny.
Wlać białe wino, dodać wiązkę tymianku i doprawić solą, do smaku. Doprowadzić do wrzenia i dodać tyle wody, aby pokryć karczochy (nie powinno być dużo wody). Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy są bardzo miękkie, o 10 do 15 protokół.
Zdejmij pokrywkę i pozwól, aby ciecz zmniejszyła się, aż znajdzie się mniej niż w połowie boków karczochów.
Usunąć wiązkę tymianku. Smak, aby sprawdzić przyprawy i dostosować, jeśli to konieczne, (prawdopodobnie będzie). Zakończ rzucając posiekaną natką pietruszki.
Przełożyć karczochy do miski i podawać z wiórkami Parmigiano-Reggiano.