Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą
Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 48g białka, oraz 16G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pastę pomidorową, miętę, ziemniaki baby Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszona Jagnięcina Z Warzywami Wiosennymi I Fasolą, Baranek duszony z wiosennymi warzywami, zielonymi ziołami i białym winem, oraz Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Golonki jagnięce obficie posypać solą i pieprzem; obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Trzcina Jagnięca
Mąka Uniwersalna
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym głębokim garnku na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach, jeśli to konieczne, dodaj jagnięcinę do garnka i gotuj, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, często obracając, około 10 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Przełożyć jagnięcinę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj cebulę, marchew i seler do tego samego garnka; smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy; wymieszać 1 minutę. Wymieszać z bulionem, winem, pietruszką, tymiankiem i liśćmi laurowymi. Powrót jagnięcinę do garnka; doprowadzić do wrzenia (płyn nie może całkowicie pokrywać jagnięcinę). Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina jest bardzo delikatny i zaczyna spadać kości, obracając od czasu do czasu, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Czosnek
Bulion
Tymianek
Jagnięcina
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Używając szczypiec, przenieść jagnięcinę na talerz. Odrzuć liście laurowe i gałązki pietruszki. Łyżka tłuszczu z powierzchni soków z patelni; wyrzucić. Używając blendera zanurzeniowego, puree soki na patelni, aż będą prawie gładkie. Doprawić solą i pieprzem. Powrót jagnięce shanks do soków na patelni. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Szczypce
Patelnia
1
Wszystkie składniki wymieszać w małej misce. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać ziemniaki; gotować do miękkości, o 18 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ziemniaki do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj marchew do tego samego garnka; gotować do miękkości, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć marchew do miski z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
Garnek
4
Dodaj groszek cukrowy do tego samego garnka; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Drenaż.
6
Dodaj do miski z ziemniakami i marchewką. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Odstawić w temperaturze pokojowej.
8
Przynieś jagnięcinę i soki na wolnym ogniu na średnim ogniu, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Tymczasem roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj wszystkie warzywa; smażyć około 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
11
Przełożyć soki z jagnięciny i patelni na duży talerz lub miskę. Surround z warzywami; rozsypać groch wici na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
12
Jagnięcinę posypać gremolatą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
1
Zielony czosnek ma delikatniejszy smak niż dojrzały czosnek. Wierzchołki zielonego czosnku wyglądają jak zielona cebula; końce korzenia są białe i jasnofioletowe. Szukaj zielonego czosnku na rynkach rolników w miesiącach wiosennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Czosnek
2
Co pić: z duszoną jagnięciną wlać ziemny Ctes du Rhne. Lubimy smaki black-cherry Z C & cile Chassagne 2006 Sguret ($14).