Duszone golonki jagnięce z rozmarynem Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cebuli, mielonej mąki kukurydzianej, jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi, Duszone golonki jagnięce z Gremolatanem i pieczoną polentą, oraz Duszone golonki jagnięce z czosnkiem i rozmarynem(garnek) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Aby przygotować jagnięcinę, posyp jagnięcinę równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzać duży, szeroki piec holenderski na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
4
Dodać jagnięcinę i gotować przez 12 minut, brązowiejąc ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
5
Wyjąć jagnięcinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj cebulę, marchew, i seler na patelni; smażyć 8 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodać czerwone wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż większość cieczy odparuje. Jagnięcinę na patelnię wymieszać z pomidorami, bulionem wołowym i 1 łyżką posiekanego rozmarynu. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Przykryć holenderski piekarnik; umieścić w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne Posypki
10
Piec w 300 przez 2 godziny lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
11
Wyjąć jagnięcinę z patelni; odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu na patelnię; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż sos zmniejszy się do około 3 1/2 szklanki (około 30 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; gotować 30 sekund lub aż sos zgęstnieje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Aby przygotować polentę, przynieś bulion z kurczaka, 1 łyżeczkę rozmarynu i 1/4 łyżeczki pieprzu do wrzenia w dużym rondlu. Stopniowo dodawać mąkę kukurydzianą, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 4 minuty lub aż gruby, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala