Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami
Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 33g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, oliwki kalamatan, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Golonki Jagnięce Duszone Pomarańczowe, Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym, oraz Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowo-Merlot (Pascha).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Pogłębiać jagnięcinę w mące, obracając się do płaszcza; strząsnąć nadmiar mąki.
Dodać 2 trzonki do patelni; gotować przez 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałymi goleniami jagnięcymi.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć przez 1 minutę.
Dodaj sok pomarańczowy, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Wymieszać z winem; doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 protokół. Wymieszaj bulion wołowy, tymianek i pastę pomidorową; wróć do wrzenia.
Dodać jagnięcinę na patelnię; przykryć i piec w 350 przez 2 godziny. Wymieszać ze skórką i oliwkami; piec dodatkowe 30 minut lub aż jagnięcina będzie bardzo miękka.
Na talerzu ułożyć jagnięcinę, ogrzać.
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki.
Wlać płyn do gotowania do worka; odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić płyn do gotowania i oliwki na patelnię, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia na średnim ogniu; gotować do zmniejszenia do 2 szklanki (o 20 protokół).