Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową
Duszone golonki jagnięce z Gremolatą mandarynkową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje $5.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 435 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, czosnek, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, Duszone golonki jagnięce z Gremolatanem i pieczoną polentą, oraz Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą.
Instrukcje
Golonki jagnięce doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Pracując partiami, dokładnie brązową trzcinę jagnięcą na umiarkowanie wysokim ogniu, często obracając się, około 3 minut na stronę; przenieść trzciny do dużej miski.
Wylać tłuszcz z zapiekanki.
Dodać marchew i cebulę i gotować, na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodaj wino i gotować przez 5 minut, za pomocą drewnianej szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna zapiekanki.
Odstaw jagnięcinę do zapiekanki.
Dodaj pomidory, wywar z kurczaka, 20 ząbków czosnku, liście laurowe i laski cynamonu. Gałązki pietruszki związać sznurkiem i dodać do zapiekanki. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić, następnie przykryć i gotować w nagrzanym piekarniku przez 1 1/2 do 2 godzin, lub aż jagnięcina będzie bardzo miękka.
Wyjąć zapiekankę z piekarnika.
Przełóż trzonki jagnięce do dużej miski i przykryj folią. Wyłóż i wyrzuć laski cynamonu, liście laurowe i pietruszkę.
Pozostawić płyn do gotowania na 5 minut, a następnie odtłuścić tłuszcz. Pracując partiami, puree płyn do gotowania i warzywa w blenderze. SOS przecedzić z powrotem do zapiekanki przez grube sito. Gotować sos, aż zmniejszy się o połowę, często mieszając, o 30 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem, do sosu dodajemy jagnięce golonki.
Przynieś golonki na wolnym ogniu. W małej misce połącz mielony czosnek z mieloną natką pietruszki i skórką mandarynki. Ustaw jagnięcy trzonek na każdym talerzu. SOS polać mięsem, posypać gremolatą i podawać.