Duszone filety jagnięce z kremowym Risotto

Duszone filety jagnięce z kremowym Risotto
Przepis duszone filety jagnięce z kremowym Risotto jest gotowy w około 1 godzinę i 25 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, ryż risotto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone kotlety jagnięce z duszonymi warzywami korzeniowymi i Colcannon-kremowy jarmuż i ziemniaki, Panierowane Filety Z Suma Z Duszonym Chardem Szwajcarskim, oraz Filety Jagnięce Faszerowane Grzybami.

Instrukcje

1
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na dużej patelni, dodać filety jagnięce i zapiekać na brązowo z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj por, marchew i czosnek mieszając kilka minut, aby zmiękczyć por, nie pozwól warzywom na brązowienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3
Wlać wodę i wino, dodać bulion, ocet balsamiczny i masło, wymieszać do połączenia.Gotować na bardzo małym ogniu przez 45 minut do 1 godziny, aż jagnięcina będzie miękka. Obróć jagnięcinę kilka razy podczas gotowania. (Jeśli za pomocą cały czas gotowania filet jagnięcy będzie dłuższy becuase wagi.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Usunąć jagnięcinę i ogrzać, ponownie podgrzać, wymieszać trochę wody z mąką kukurydzianą i wlać do garnka, mieszać aż sos zgęstnieje. (Używam tego bardziej po to, aby trochę skropić mięso, a nie jako sos, ponieważ jest już pełen smaku, podobnie jak risotto.).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Mięso podawać na risotto, skropić niewielką ilość sosu na patelni, na wierzch polać ogolonym parmezanem i skropić olejem truflowym.Risotto.Roztopić masło na patelni, dodać cebulę i czosnek mieszać aż cebula zmięknie, dodać ryż i wymieszać, aby pokryć na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wlać wodę i wino, wymieszać, dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, podgrzać i dusić na małym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż ugotowany około 20 minut. tuż przed wchłonięciem całej cieczy dodać zioła, wymieszać, aby połączyć.Po ugotowaniu wyjąć z ognia i dodać sery i pieprz do smaku, delikatnie mieszać, aż ser będzie miał melted.To
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Risotto układamy na środku talerza, filety jagnięce kroimy w cienkie plasterki, skropimy niewielką ilością soku z patelni, polewamy wiórkami parmezanu i skropimy olejem truflowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)2Batoniki toffi Heathgranulat bulionu wołowegogranulat bulionu wołowego25opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny30opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1małemarchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę2Batoniki toffi Heathinstant Chicken bouillon granulesinstant Chicken bouillon granules3Batoniki toffi Heathkukurydzakukurydza2001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione3ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione4largesfilety jagnięce (można również użyć jeden Duży filet około 600g, jeśli to wszystko, co można uzyskać.)filety jagnięce (można również użyć jeden Duży filet około 600g, jeśli to wszystko, co można uzyskać.)1małepor drobno pokrojony w kostkępor drobno pokrojony w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuser mascarponeser mascarpone4krewetki i żyłki1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuOgolony parmezan (extra)Ogolony parmezan (extra)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuparmezanparmezan20opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepietruszka drobno posiekanapietruszka drobno posiekana4krewetki i żyłki1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż risottoryż risotto11 łyżka suszonego oreganoliście tymiankuliście tymianku4krewetki i żyłkiolej truflowyolej truflowy5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny3001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn