Duszone żeberka

Duszone żeberka
Duszone żeberka mogą być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 486 kalorii , 48 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 3,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Mieszanka liści laurowych, grubo zmielonego pieprzu, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest całkiem niezła. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Niesamowite duszone krótkie żeberka wołowe , Duszone w kawie krótkie żeberka i Duszone w czerwonym winie krótkie żeberka w holenderskim piekarniku .

Instrukcje

1
Smaż żeberka w rondlu na maśle i oleju przez około 3 minuty z każdej strony; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Zdjąć i trzymać w cieple. Na tej samej patelni smażyć cebulę przez 2 minuty, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
3
Dodaj wodę, sól, cukier i pieprz, mieszając, aż przypieczone kawałki oddzielą się od patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
4
Na podwójnej warstwie gazy połóż liście laurowe i ziele angielskie, złóż rogi gazy i zawiąż sznurkiem kuchennym, tworząc woreczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
5
Umieść w rondlu. Włóż żeberka z powrotem do rondla. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 do 1,3/4 godziny lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
6
Wyjmij żeberka i trzymaj w cieple. Wyrzuć woreczek z przyprawami. Zbierz tłuszcz z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
7
Wymieszaj mąkę z zimną wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do sosu. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Podawać z żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn