Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami

Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami
Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka brązowego cukru, ząbki czosnku, pieczeń wieprzowa boston butt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schab duszony z Porto i suszonymi śliwkami, Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami, oraz Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować marynatę, połącz pierwsze 4 składniki i równomiernie natrzyj wieprzowinę. Przykryć i marynować wieprzowinę w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Aby przygotować pieczeń, podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Wieprzowinę posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 8 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół. Wymieszać w bulionie, 3/4 Puchar sake, hoisin, i chile pasty. Powrót wieprzowinę na patelnię; przykryć i piec w 300 przez 3 godziny. Obniżyć temperaturę piekarnika do 250 (nie wyjmować wieprzowiny z piekarnika); gotować 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić 15 minut. Użyj dwóch widelców, aby rozerwać wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Usunąć i wyrzucić widoczny tłuszcz.
10
Przecedzić mieszaninę wina przez sito nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
12
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
13
Spuścić kapanie z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Dodać suszone śliwki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Doskonałe wino: Dr. Weims-Prum Wehlener Sonnenuhr Riesling Spatlese 2002 (Mosel-Saar-Ruwer, Ger - many), $ czysta, czysta chrupkość i wysoka kwasowość niemieckich rieslingów są świetne w zestawieniu z bogatymi pieczeniami wieprzowymi. Ten riesling ma również nuty moreli, które pięknie działają na słodycz suszonych śliwek i azjatyckiego sosu hoisin w pieczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
śliwkiśliwki
RieslingRiesling
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawSos
Magazyn