Chiński Styl duszona wołowina jeden garnek może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 774 kalorii, 47g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 612 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka bok choi i ryż basmati, dymka, gotowanie wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 87%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszona wołowina po chińsku, Jak gotować: duszona wołowina po chińsku, oraz Chińska Duszona Zapiekanka Z Jagnięciny, W Stylu Hong-Kong.
Instrukcje
1
Podgrzej 2 łyżki oleju w dużej, płytkiej zapiekance. Podsmaż czosnek, imbir, cebulę i chili przez 3 minuty, aż będą miękkie i pachnące. Napiwek na talerz. Wrzuć wołowinę do mąki, dodaj 1 łyżkę więcej oleju do patelni, a następnie brązowo mięso partiami, dodając ostateczną łyżkę oleju, jeśli trzeba. Prawidłowe brązowienie każdej partii powinno zająć około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Na patelnię dodajemy przyprawę five-spice i anyż Gwiaździsty (jeśli jest używany), dodajemy mieszankę piernikową, następnie smażymy przez 1 min, aż przyprawy będą pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać cukier, następnie wołowinę i mieszać aż do połączenia. Utrzymuj ciepło na wysokim poziomie, a następnie wlej wino lub sherry, skrobając mięsiste kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wlać soję i bulion (nie przykryje całkowicie mięsa), doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu, a następnie szczelnie przykryć, przenieść do piekarnika i gotować przez 1-2 godziny, mieszając mięso w połowie. Mięso powinno być bardzo miękkie, a wszelkie ścięgniste kawałki powinny się rozpuścić. Doprawić większą ilością soi. Można go teraz schłodzić i zamrozić na okres do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Ugotowany bok choi Nestle na patelnię, a następnie przynieść do stołu z ryżem basmati od razu i tuck in.