Duszona na maśle cebula Cipollini z rukolą i syropem balsamicznym na tostach wieloziarnistych
Duszona na maśle cebula Cipollini z Rukolanem i syropem balsamicznym na tostach wieloziarnistych jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 1G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płatków pieprzu, gałązka tymianku, cebula cipollini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Warstwy Z Cebulą Cipollini I Rukolą, Duszona soczewica z cebulą Cipollini, oraz Balsamiczna Prażona Cebula Cipollini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować syrop balsamiczny, w małym rondlu wymieszaj brązowy cukier, ocet balsamiczny, płatki czerwonej papryki i tymianek. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszy się o jedną trzecią i jest syropy wystarczy Płaszcz Z Tyłu łyżki, o 20 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie odcedzić. Przechowywać syrop w przykrytym słoiku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.
Doprowadzić średni rondel z wodą na wolnym ogniu.
Cebulę umieścić w średniej, żaroodpornej misce i przykryć gotującą się wodą.
Odstawić na 10 minut, a następnie slip off ich skóry, za pomocą noża do parowania poluzować końce, jeśli to konieczne.
W głębokiej, średniej patelni, roztopić 4 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż będą złote z obu stron, 5 do 10 protokół.
Dodać ocet i zeskrobać rumianą glazurę z dna patelni. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i dodać pozostałe 4 łyżki masła. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię szczelnie i gotuj na wolnym ogniu, aż cebula będzie miękka po przekłuciu końcówką noża, 20 do 30 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i pozwól im usiąść, jeszcze przykryte.
Obficie posmaruj obie strony chleba olejem. Toast plastry na dużej patelni na średnim ogniu, aż będą chrupiące i złote po obu stronach, 4 do 5 minut na stronie. Podziel je na 6 talerzy.
W dużej misce, wrzucić rukolę z wystarczającą ilością ciepłej cieczy do gotowania cebuli, aby liście błyszczące. Podzielić rukolę między kawałki tostów. Na wierzchu 3 cebule i skropić około 1 łyżką syropu balsamicznego.