Duszona, Faszerowana Łopatka Wieprzowa
Need a dairy free main course? Duszone, faszerowane łopatki wieprzowe mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.69 za porcję. Ten przepis z Simply Recipes ma 61 fanów. Jeśli masz pieczeń z łopatki wieprzowej, pietruszka, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Duszona Łopatka Wieprzowa, Duszona Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Wymieszać składniki marynaty w dużej misce.
Dodać pieczeń wieprzową i obrócić, aby pokryć całość marynatą. Marynować przez kilka godzin w lodówce.
Wyjąć z lodówki 1 do 2 godzin przed gotowaniem, aby zbliżyć się do temperatury pokojowej.
Z marynaty wyjąć pieczeń wieprzową, osuszyć. Marynata rezerwowa.
Połącz składniki farszu, aż mieszanina uzyska konsystencję pasty.
Stuff pieczeń: Otwórz pieczeń wieprzową, aby odsłonić, gdzie kość była. Posmaruj farsz na tej powierzchni. Związać pieczeń wieprzową dołączyć farsz. Wieprzowinę natrzeć oliwą z oliwek.
Zapiekać pieczeń w piekarniku lub na płycie kuchennej: albo umieścić wieprzowinę w dużej patelni do pieczenia i przesmażyć ją we wstępnie rozgrzanym piekarniku 218° przez 30 minut lub aż powierzchnia będzie złotobrązowa, lub zapiekać pieczeń ze wszystkich stron na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu na płycie kuchennej.
Przenieść wieprzowinę do garnka o grubym dnie z pokrywą na tyle dużą, aby ją pomieścić. (Użyliśmy 2 1/2 quart Le Creuset.)
Odcedzić tłuszcz z patelni do pieczenia lub patelni, następnie odcedzić marynatę do patelni i podgrzać, mieszając, aby odgazować soki z patelni.
marynata i wywar do garnka z wieprzowiną, przykryć i ugotować:
Zalać marynatą wieprzowinę i dodać tyle bulionu, aby uzyskać połowę lub dwie trzecie drogi w górę strony mięsa.
Podgrzać na wysokim, aby doprowadzić do duszenia, obniżyć ciepło, aby utrzymać gołe dusić, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez około półtorej godziny.
Lub jeśli już podgrzany piekarnik, aby zgrzać pieczeń, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie umieścić go w piekarniku 325 ° F na 1 1/2 godziny.
mięso do deski do krojenia, zmniejszyć płyny do sosu:
Przełożyć mięso na deskę do krojenia. Odcedzić płyn z garnka do małego rondla, pozostawić na tyle, aby odtłuścić tłuszcz i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę.
Zdjąć sznurki z mięsa, pokroić lub pokroić w kliny i podawać z sosem.
Wyśmienicie podane z puree ziemniaczanym.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na łopatkę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alta Vista Classic Malbec z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Alta Vista Classic Malbec]()
Alta Vista Classic Malbec
Klasyczny Malbec Alta Vista wykazuje prawdziwy charakter swojej odmiany winorośli. Świeże i intensywne aromaty i smaki tego wina stanowią doskonałe wprowadzenie do świeżych, owocowych cech i ogólnej jakości win z Argentyny. Część wina jest starzona w amerykańskim Dębie przez 6 miesięcy, przed dodatkowymi 3 miesiącami w butelce.Pokazuje intensywne aromaty śliwki, czarnej wiśni i egzotycznych przypraw, z nutami kawy i wanilii z dębowych beczek. Smaki na podniebieniu są świeże, o dobrej strukturze i miękkich taninach, a wykończenie jest pełne i skoncentrowane, z nutami przypraw.To wino jest dość przystępne, zabawne i łatwe do picia, idealne do codziennej konsumpcji i do swobodnych, swobodnych potraw, takich jak kanapki Panini, pizza i empanadas z wołowiny lub wieprzowiny.