Duszona fasola z porami i zielonymi kolorami

Duszona fasola z porami i zielonymi kolorami
Duszona fasola z porami i zielonymi kolorami jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 181 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, ząbki czosnku, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Collard Greens And Beans, Duszona fasola z zieleniną i szynką, oraz Sweet Collard Greens Z Szynką I Fasolą.

Instrukcje

1
Fasolę posortować i umyć; umieścić w dużym rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej fasoli; przykryć i odstawić 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odsączyć fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
3
Dodaj 1 ćwierć wody i powrót fasoli na patelnię. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, przez 30 minut. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Fasolę odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując płyn do gotowania; odstawić fasolę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać wystarczającą ilość wody do gotowania płynu do równej 3 szklanki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Dodaj pory, oregano, 1 łyżeczka soli, i czosnek; smażyć 5 minut lub do pory są miękkie. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
PorPor
SólSól
8
Przełożyć mieszaninę porów do dużej miski; dodać zieleninę. Rzuć dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Umieść połowę mieszanki zieleni w dolnej części holenderskiego piekarnika; top z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
10
Rozłóż pozostałą mieszaninę zieleni na fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
FasolaFasola
11
Posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Wlać zarezerwowany płyn na zielenie. Przykryć i dusić na średnim ogniu 1 godzinę lub aż fasola będzie miękka, mieszając raz. Odsączyć i wymieszać pomidory; dusić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
ZieloniZieloni
FasolaFasola

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Gunderloch Estate Riesling Dry
Gunderloch Estate Riesling Dry
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn