Duszona dziczyzna z rozmarynem i Shiitake
Duszona dziczyzna z rozmarynem i Shiitake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $13.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 43g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście laurowe, bulion wołowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szyja Z Dziczyzny Duszona W Winie, Pieczeń Z Dziczyzny Duszona Na Mleku, oraz Pieczeń Z Dziczyzny Duszona Na Mleku.
Instrukcje
Roztopić kapiące boczek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Podsmaż dziczyznę w dwóch partiach, aż ładnie zbrązowieje i usuń. Mieszać w shiitake, cebula, i czosnek; gotować, aż zmięknie, 1 do 2 protokół.
Wlać koniak, wino i kostkę bulionową, dusić przez 30 sekund, aby usunąć smak alkoholu i rozpuścić bulionówkę.
Wymieszać z dziczyzną, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i liśćmi laurowymi. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować delikatnie, aż dziczyzna będzie miękka, około dwóch godzin lub więcej; dodając wodę w razie potrzeby.
Jeśli używasz marchewki dla niemowląt, dodaj je podczas ostatniego pół godziny gotowania. Gdy dziczyzna jest miękka, możesz chcieć zagęścić sos, rozpuszczając skrobię kukurydzianą w 2 łyżkach wody i mieszając ją w sosie.