Duszona cielęcina z grzybami

Duszona cielęcina z grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj duszonej cielęciny z grzybami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 325 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,63 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grzybów, olej canolan, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cielęcina, grzyby i czerwone wino, Kurczak duszony z grzybami i tymiankiem, oraz Duszona wołowina z czerwoną cebulą i grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej rzepakowy. Golonki cielęce przyprawiamy solą i pieprzem i brązujemy w oleju na umiarkowanym ogniu, około 7 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Cielęcinę przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Dodaj cebulę, marchew i seler do zapiekanki i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Do zapiekanki włożyć golonki cielęce i dodać bukiet garni. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Tymczasem, na dużej patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać grzyby i doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż grzyby są suche i dopiero zaczynają brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8
Dodać czosnek i tymianek i gotować, aż pachnące, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Golonki cielęce przełożyć na talerz; gdy ostygnie, wyrzucić kości i chrząstkę. Odcedź płyn do gotowania, mocno naciskając na ciała stałe. Ponownie płyn do zapiekanki i gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, około 20 minut. Cielęcinę dodajemy do sosu, dodajemy grzyby i gotujemy na małym ogniu, aż się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń CielęcyGoleń Cielęcy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
10
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn