Duszona ciecierzyca i kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 288 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, chile, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Spróbuj Kalmary duszone z pomidorami, Duszony kurczak z ciecierzycą, oraz do duszonej cukinii i ciecierzycy z polentą pieczoną w piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szybko namoczyć ciecierzycę, wkładając je do dużego ciężkiego dna garnka i pokrywając je wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty; zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do namoczenia przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do garnka. Przykryć je słodką wodą o około 2 cale, dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować fasolę, aż będą miękkie, o 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Odcedzić i odstawić.
4
Wyczyść garnek i połóż go z powrotem na piecu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina Wieprzowa
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i gotować cebulę, czosnek, chili, tymianek i liście laurowe, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Dodać paprykę i kminek i gotować przez 1 minutę. Ręcznie zmiażdżyć pomidory i dodać je z sokiem do garnka wraz z 1 szklanką wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Uncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodać ciecierzycę, pieczoną paprykę i kalmary i doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie smaki się zmieszały i kalmary jest przetarg, o 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Kałamarnica
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
8
Podawać w małych potrawach z mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)