Duszona ciecierzyca i kalmary
Duszona ciecierzyca i kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 288 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, chile, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Spróbuj Kalmary duszone z pomidorami, Duszony kurczak z ciecierzycą, oraz do duszonej cukinii i ciecierzycy z polentą pieczoną w piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szybko namoczyć ciecierzycę, wkładając je do dużego ciężkiego dna garnka i pokrywając je wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty; zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do namoczenia przez 1 godzinę.
Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do garnka. Przykryć je słodką wodą o około 2 cale, dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować fasolę, aż będą miękkie, o 2 do 2 1/2 godziny.
Wyczyść garnek i połóż go z powrotem na piecu na średnim ogniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek i gotować cebulę, czosnek, chili, tymianek i liście laurowe, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Dodać paprykę i kminek i gotować przez 1 minutę. Ręcznie zmiażdżyć pomidory i dodać je z sokiem do garnka wraz z 1 szklanką wody.
Dodać ciecierzycę, pieczoną paprykę i kalmary i doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie smaki się zmieszały i kalmary jest przetarg, o 1 1/2 do 2 godzin.
Podawać w małych potrawach z mżawką oliwy z oliwek.