Duszona cebulka dymka, koper włoski i boćwina szwajcarska

Przepis na duszoną cebulę dymkę, koper włoski i boćwinę szwajcarską można przygotować w około 25 minut . Ta przystawka ma 202 kalorie , 3 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoovo-wegetariański przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,36 USD za porcję . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Wielkanoc . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka boćwiny szwajcarkiej, bulw kopru włoskiego, cebuli dymki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 81% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Quiche z boćwiną i grzybami , Zapiekanka z boćwiną i grzybami oraz Pikantne curry z fasoli czarnookiej z boćwiną i pieczonym bakłażanem .
Instrukcje
Posmaruj dużą patelnię oliwą z oliwek. Wrzuć rozgnieciony czosnek i rozgniecioną czerwoną paprykę i rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Gdy czosnek stanie się złocistobrązowy i bardzo aromatyczny, wyjmij go z patelni i wyrzuć. Spełnił swoje czosnkowe przeznaczenie.
Dodaj cebulę, koper włoski i łodygi boćwiny, wymieszaj, aby pokryć je olejem i dopraw solą do smaku. Wymieszaj z białym winem, skórką i sokiem z cytryny. Przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną i zwiędną, ale zachowają pewną strukturę, około 5 do 6 minut.
Zdejmij pokrywkę i gotuj, aż większość płynu odparuje, kolejne 3 do 4 minut. Wrzuć liście boćwiny, wymieszaj, aby połączyć i dopraw solą do smaku. Gdy liście zwiędną, ale nadal będą miały żywy zielony kolor, spróbuj doprawić. W razie potrzeby dopraw ponownie (prawdopodobnie tak będzie).
Przełożyć do miski i podawać natychmiast.