Duszona brukselka w sosie musztardowym
Duszona brukselka w sosie musztardowym może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Ten przepis służy 3. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka szalotki, brukselka, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszona brukselka z musztardą i tymiankiem, Brukselka w kremowym sosie musztardowym, oraz Kurczak z brukselką i sosem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Użyj bardzo ostrego noża, aby odciąć i wyrzucić podstawę brukselki. (Jak to zrobić, out liści spadnie. Przechowywać i używać tych, które nie są posiniaczone!) Następnie pokrój kawałek z jednej strony, umieść wycięcie kiełka w dół (dla stabilności krojenia) i pokrój kiełek w poprzek na około 5 plastrów (mniej więcej, w zależności od jego wielkości). Powtarzaj, aż pokroisz wszystkie kiełki w ten sposób.
Miejsce Duży (10-do 12-calowy) patelnia ciężki na średnim ogniu. Po około minucie dodajemy oliwę z oliwek i obracamy, aby pokryć patelnię.
Dodaj szalotki, i smażyć przez 2 protokół. Wymieszać z brukselką i solą, wlać 3 łyżki wody i rozprowadzić wszystko równomiernie na dnie patelni. Zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i niech gotować, niezakłócony, przez 5 protokół.
W międzyczasie, połączyć musztardę, brązowy cukier i pozostałe 2 łyżki wody w małej misce, i mieszać aż do mieszania.
Po ugotowaniu brukselki przez 5 minut, wlać mieszaninę musztardy, mieszając, aby dobrze ją rozprowadzić. Włączyć ciepło do niskiego, przykryć patelnię i gotować, niezakłócony, przez 3 protokół.
Wymieszaj ponownie i zdecyduj, czy lubisz kiełki gotowane w tym stopniu, czy chcesz je ugotować trochę więcej. Możesz pozostawić patelnię na piecu na małym ogniu do 5 minut dłużej, w takim przypadku kiełki będą brązowe i staną się bardziej intensywnie smakowejego połączenie.
Podawać na gorąco lub na ciepło, posypane dużą ilością czarnego pieprzu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;