Duszona Brukselka
Duszona brukselka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pancetta, rosół z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Duszona Brukselka, Duszona Brukselka, oraz Dijon-duszona brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.
Umieścić pancetta na dużej patelni z pokrywką szczelnie i gotować odkryte na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 10 protokół.
Przenieść łyżką szczelinową na przygotowany talerz, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodać szalotki i czosnek na patelnię, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i brzegi zaczną brązowieć, o 3 protokół.
Dodać brukselkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, aby płaszcz, i gotować, aż tylko rumiane, o 3 protokół.
Wlać wino, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z dna patelni i gotować, aż wino zmniejszy się o połowę, o 2 do 4 protokół.
Wlać bulion, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż brukselka są miękkie nóż, o 20 protokół. Smak, dostosować przyprawy według uznania, przenieść do naczynia i posypać reserved pancetta.