Dulce de Leche Torte (Volador)
Przepis Dulce de Leche Torte (Volador) może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru cukierniczego, dulce de leche, akompaniament: lody naranjillan lub lody vanillan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Dulce de Leche, oraz Ciasto Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku. Obficie szczotkuj dużą blachę do pieczenia olejem roślinnym.
Wymieszać żółtka, mleko i sól.
Włóż mąkę do dużej miski i zrobić dobrze w środku.
Dodać mieszaninę żółtkową dobrze i delikatnie wymieszać widelcem, stopniowo ciągnąc mąkę najbliżej mieszaniny jaj, aby uzyskać pastę. Zagnieść w całej pozostałej mąki z rąk do postaci ciasta (ciasto będzie bardzo twarde).
Przenieś ciasto na powierzchnię roboczą i ugniataj, lekko posypując dodatkową mąką, w razie potrzeby, aż będzie gładkie i elastyczne, od 8 do 10 minut.
Spłaszczyć ciasto na dysku, następnie ćwiartki i formować każdą ćwiartkę w kulkę.
Utrzymując pozostałe ciasto przykryte ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte), mocno rozwałkuj 1 kawałek na czystej powierzchni w 12-calową rundę, podnosząc i obracając ciasto w razie potrzeby. (Ciasto będzie lekko lepkie, ale łatwo się podniesie; okrągłe będzie bardzo cienkie z nierównymi krawędziami.)
Przenieść do blachy do pieczenia i piec, aż krawędź jest złoty i zwija się, o 5 protokół. Ostrożnie obrócić i piec, aż gotowane przez i obie strony są złote w niektórych miejscach (Podnieś, aby sprawdzić), 3 do 4 minut więcej.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Powtórz z pozostałym ciastem. (Ciasto będzie nakładać się na stojaki.)
Wymieszaj dulce de leche i wodę w misce. Jeśli mieszanina nie nadaje się do smarowania, ogrzać w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, ubijając do gładkości. Cienkie z dodatkową wodą, jeśli to konieczne.
Ułóż 1 warstwę ciasta na talerzu i rozprowadź równomiernie z nadzieniem 2/3 szklanki. Powtórz z 2 kolejnymi warstwami ciasta i pozostałym nadzieniem, układając warstwy.
Pozostałą warstwę ciasta odkurzyć cukrem cukierniczym i ułożyć na wierzchu.
Aby służyć, pokroić lub złamać torte na porcje za pomocą 2 dużych łyżek.
* Ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane w zamykanych workach w temperaturze pokojowej.* Torte, bez cukru cukierniczego, może być złożony 2 godziny wcześniej i przechowywany, luźno pokryty folią, w temperaturze pokojowej. Tuż przed podaniem posmarować cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.