Duck à l ' Orange

Duck à l ' Orange
Duck à l ' Orange is a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól koszerna, marchew, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duck A L ' Orange, Duck A L ' Orange, oraz Duck à l ' Orange dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odstaw podroby z kaczki na bok; zachowaj wątrobę do innego zastosowania. Przyciąć skórę z obu otworów jamy; odstawić do renderowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Odciąć kawałki nogi i uda od kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Odetnij skrzydła od piersi. Wyrzeźbić piersi z tuszy dla 2 piersi bez kości. Odciąć końcówki skrzydeł i płatki; odstawić.
4
Tnij tuszę na ćwiartki.Przykryć i schłodzić nogi, pierś i kawałki skrzydeł.
5
Podgrzej zarezerwowaną skórę kaczki w dużym ciężkimpot na średnim ogniu. Gotować, mieszając, dopóki około 2 łyżki tłuszczu nie zostanie wytopione; wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Dodaj podroby, końcówki skrzydeł i mieszkania, tusze, cebulę i gałązki tymianku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
CebulaCebula
7
Dodaj seler, marchew, pieprz i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając pianę, która unosi się na powierzchnię. Zmniejszyć tomedium ciepła; dusić bulion kaczki przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
StadoStado
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć wszystkopiel i biały rdzeń z 1 pomarańczy; Ustaw peelaside. Pracując nad średnią misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty w misce; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać skórkę pomarańczową do wywaru. Sok pozostałe 2 oranżei odstawić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SokSok
StadoStado
10
Wywar przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski (powinieneś mieć około 2 filiżanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Przenieść skórkę pomarańczową na powierzchnię roboczą; Pozostałe ciała stałe wyrzucić na sito.Pokrój skórkę w cienkie paski (usuń białą skórkę, aby uzyskać bardziej wyrafinowany wygląd, jeśli chcesz); Ustaw aside.DO naprzód: zapas można zrobić 1 dzień wcześniej.Przykryć i schłodzić kolbę i obrać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
12
Kawałki kaczki z kutasem na całej powierzchni. Doprawić solą i pieprzem. Arrangethem w jednej warstwie w dużej ciężkiej patelni (użyj 2 w razie potrzeby), strona skóry w dół, i cookover średnim ogniu, od czasu do czasu wylewanie offfat z patelni do żaroodpornej miski, untilskin jest głęboki złoty brąz, 18-20 minut.(Przykryć i schłodzić tłuszcz; Zapisz do gotowania ziemniaków lub smażonego ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Odwróć kawałki kaczki. Gotować piersi, skórę do góry, aż termometr natychmiast odczytany włożony poziomo w najgrubszą część piersi rejestruje 52° dla średnio rzadkich, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
14
Przełożyć piersi na większą blachę do pieczenia. Kontynuuj gotowanielegs i skrzydełka, aż dobrze rumiane z obu stron, a soki biegną jasne, gdy jest przekłuty widelcem, 10-15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
15
Przełożyć na prześcieradło z piersiami.
16
Wylać tłuszcz z patelni, pozostawiając rumiane kawałki za sobą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Rozgrzać piekarnik do 232°. powrót patelni zbrowned bitów na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
18
Wlać inPort i gotować, skrobanie patelni z woodenspon (bity rumiane doda dodatkowe flavorto sos), aż zmniejszona i syropy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Dodaj zarezerwowany sok pomarańczowy i bulion z kaczki; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gładki i zagęszczony, około 20 minut. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
PieprzPieprz
SOSSOS
StadoStado
Cała KaczkaCała Kaczka
20
Umieść obramowaną blachę do pieczenia z kaczkami w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
21
Piec, aż kaczka jest tylko ogrzaneprzez, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
22
Na głęboki talerz polać ciepłym sosem.Rozproszone pomarańczowe segmenty i paski peelover. Wierzch z kawałkami kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn