Duck Bigarade
Duck Bigarade może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,38 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z pomarańczy, pomarańczy, octu sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duck Bigarade, Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, oraz Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach).
Instrukcje
Wyjąć piersi kaczki z lodówki, dobrze posolić i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Pan sear piersi kaczki. Być może będziesz musiał to zrobić partiami. Gdy piersi są gotowane, odłożyć je na bok skóry do góry na desce do krojenia i niech odpoczną, namiotowane folią aluminiową, podczas gdy sos.
Aby zrobić sos, wylej z patelni wszystko, ale około 2 łyżki tłuszczu i umieść patelnię na średnim ogniu.
Posypać mąkę na patelni i wymieszać, aby połączyć i zrobić zasmażkę.
Niech gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 minut, aż będzie kolor kawy ze śmietaną.
Dodajemy szczyptę soli i mieszamy do połączenia, następnie powoli mieszamy bulion, sok pomarańczowy, likier i ocet. Na początku wszystko się rozpryśnie, ale się uspokoi.
Do sosu dodać nagromadzone soki z kaczki.
Niech to zagotować, aż będzie trochę cieńszy niż konsystencja sosu Dziękczynienia.
Dodać cukier, następnie do smaku i wyregulować solą. Jeśli chcesz bardziej wyrafinowany SOS, przelej go przez sito o drobnych oczkach do miski.
Aby służyć, pokroić piersi. Łyżka trochę sosu na każdym talerzu i top z plasterkami piersi.
Dekoruj skórką z pomarańczy i plasterkami pomarańczy.
Wydrukowano za zgodą Duck, Duck, Goose: Recipes and Techniques for Cooking Duck and Geese, both Wild and Domesticated by Hank Shaw. Copyright © 2013 by Hank Shaw; photographs copyright © 2013 by Holly A. Heyser. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Hank Shaw jest autorem książki Hunt, Gather, Cook i bloga Hunter Angler Gardener Cook, która zdobyła nagrodę Jamesa Bearda dla najlepszego bloga w 2013 roku oraz Nagrodę IACP Best Food Blog award w 2010 i 2011 roku
Shaw pojawił się na Travel Channel ' s Bizarre Foods, a jego prace pojawiły się w Food & Wine, Organic Gardening, Field & Stream i The Art of Eating, a także w magazynach myśliwskich i konserwatorskich, takich jak Delta Waterfowl, California Waterfowl Magazine i Pheasants Forever. Mieszka w Sacramento w Kalifornii. Dowiedz się więcej na www.honest-food.net.