Dubliński Gulasz Z Kluskami

Dubliński Gulasz Z Kluskami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dublińskiego gulaszu z kluskami. Ten przepis zawiera 6 porcji z 484 kalorii, 20g białka, oraz 27g tłuszczu każdy. Za $1.19 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką cebulę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dublin Coddle, irlandzki gulasz, Dublin Coddle-irlandzki gulasz, oraz Crock Pot Irlandzki Gulasz (Dublin Coddle)..

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku brązową wieprzowinę na maśle na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj cebulę, seler i czosnek; gotuj, aż warzywa będą miękkie. Ćwiartuj marchewki wzdłuż, a następnie pokrój na 2 cale. kawałki; dodaj do mieszanki wieprzowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Dodaj wodę, bulion i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do miękkości mięsa i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Połącz mąkę i zimną wodę, aż będą gładkie; wymieszać z gulaszem. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
5
Dodaj mieszane warzywa; zmniejszyć ogień do małego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa MieszaneWarzywa Mieszane
6
W przypadku pierogów w małej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kminek, sól i musztardę. Ubij jajko, mleko i olej; dodaj do suchych składników naraz. Mieszaj tylko do zwilżenia. Upuść łyżki stołowe na gulasz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do kluski wyjdzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz w menu? Spróbuj połączyć się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Merus Cabernet Sauvignon z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 129 dolarów za butelkę.
Merus Cabernet Sauvignon
Merus Cabernet Sauvignon
Mieszanka: 97% Cabernet Sauvignon i 3% Malbec i Petit Verdot
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn