Drożdżowe Gofry Świąteczne
Drożdżowe gofry świąteczne mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 19g białka, oraz 33g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, masło, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. 67 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Spróbuj Drożdżowe pączki, Pączki Drożdżowe, oraz Drożdżowe Czekoladowe Glazurowane Dougnuts dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłym mleku.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i cukier. Żółtka ubić do mieszaniny drożdży i wymieszać z suchymi składnikami. Wymieszać z ekstraktem waniliowym i roztopionym masłem.
W dużej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania sztywnych szczytów. Ostrożnie złożyć do ciasta waflowego.
Odstawić w ciepłym miejscu około 45 minut, lub do podwojenia wielkości.
Rozgrzej gofrownicę w stylu belgijskim i zalej sprayem do gotowania.
Umieść 3/4 do 1 szklanki ciasta na gorącym żelazku; zamknij pokrywkę. Gotuj, aż gotowanie na parze ustąpi, a gofry będą złocisto brązowe.