Drobny Filet z gorgonzolą i sosem borowikowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj drobnego fileta z Gorgonzolanem i sosem borowikowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 205g tłuszczu, oraz w sumie 2116 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $12.59 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, borowiki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Filet Mignon z masłem borowikowym, Filet Mignon z sosem Gorgonzola, oraz Filet Zapiekany Z Sosem Chrzanowo-Gorgonzolowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posyp obie strony wołowiny solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w bezpiecznym piekarniku średniej patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, ostrożnie umieść filet na patelni. Gotować, aż rumiane z obu stron, o 3 do 4 protokół strony.
Przenieś stek do piekarnika i piecz, aż termometr do mięsa odczyta 130 stopni F. dla średnio rzadkich, około 5 do 6 minut.
Wyjmij wołowinę z piekarnika i pozostaw na 5 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i szalotki i gotować, aż złoty kolor i miękkie, o 5 protokół.
Dodaj tymianek, białe wino, sól i pieprz i nadal gotować, aż cała ciecz odparuje, o 5 Więcej minut.
W międzyczasie umieść Gorgonzolę, majonez i musztardę w robocie kuchennym i połącz na gładką masę.
Przenieść mieszaninę Gorgonzola na patelnię z grzybami i szalotki. Delikatnie wymieszać mieszaninę serową z mieszanką grzybową.
Wołowinę pokroić w plasterki i podawać polane sosem serowym. Rezerwy resztki sosu do innego użycia.