Drobne Torty Czekoladowo-Orzechowe

Drobne Torty Czekoladowo-Orzechowe
Drobne ciasta czekoladowo-orzechowe trwają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie . Ten przepis służy 96. Za 11 centów za porcję , ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką żelatynę, granulki espresso, półsłodką czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 8% łyżek , co jest wynikiem do poprawy. Podobne przepisy to Petite Mocha Cakes , Petite Pineapple Coconut Cakes i Czekoladowe Ciasta Lawa Orzechowo-Laskowe .

Instrukcje

1
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
3
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
5
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Studzimy przez 10 minut, a następnie przekładamy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły. Przytnij 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
7
Ciasto przekrój poziomo na dwie warstwy; odłożyć na bok.
8
W małym rondlu posyp żelatyną 1/4 szklanki śmietanki; odstawić na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
10
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
11
W dużej misce ubij żelatynę i pozostałą śmietankę, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj Nutellę; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
13
Połóż dolną warstwę ciasta na desce do krojenia; posmarować mieszanką bitej śmietany. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Czekoladę umieść w małej misce. W małym rondlu zagotuj śmietankę i granulki espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
16
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, do temperatury pokojowej lub do momentu, aż ganache osiągnie konsystencję smarującą, około 30 minut.
17
Rozsmarować na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
18
Pokrój ciasto na 1-calowe kawałki. kwadraty; Posyp każdy orzechem laskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje96
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn