Drobne Torty Czekoladowo-Orzechowe
Drobne ciasta czekoladowo-orzechowe trwają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie . Ten przepis służy 96. Za 11 centów za porcję , ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką żelatynę, granulki espresso, półsłodką czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 8% łyżek , co jest wynikiem do poprawy. Podobne przepisy to Petite Mocha Cakes , Petite Pineapple Coconut Cakes i Czekoladowe Ciasta Lawa Orzechowo-Laskowe .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka będzie czysta.
Studzimy przez 10 minut, a następnie przekładamy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły. Przytnij 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Ciasto przekrój poziomo na dwie warstwy; odłożyć na bok.
W małym rondlu posyp żelatyną 1/4 szklanki śmietanki; odstawić na 1 minutę.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
W dużej misce ubij żelatynę i pozostałą śmietankę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj Nutellę; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Połóż dolną warstwę ciasta na desce do krojenia; posmarować mieszanką bitej śmietany. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Czekoladę umieść w małej misce. W małym rondlu zagotuj śmietankę i granulki espresso.
Polać czekoladą; ubić, aż będzie gładkie.
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu, do temperatury pokojowej lub do momentu, aż ganache osiągnie konsystencję smarującą, około 30 minut.
Rozsmarować na wierzchu ciasta.
Pokrój ciasto na 1-calowe kawałki. kwadraty; Posyp każdy orzechem laskowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Deser można połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "