Drobne ciasta morelowe
Przygotowanie Petite Apricot Pastries trwa około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 74 kalorie, 1 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis na lakto ovo podaje 100 sztuk i kosztuje 16 centów za porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka ciepłego mleka, ciasta morelowego i nadzienia, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 8% wyniku, co jest wynikiem bardzo złym (ale wciąż możliwym do naprawienia). Podobne przepisy obejmują ciepły kompot wiśniowo-morelowy z drobnym puddingiem chlebowym, ciasta z serkiem morelowo-kremowym oraz ciasta z pomarańczą, białą czekoladą i morelami.
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże w ciepłym mleku. W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki, 1 łyżeczkę cukru i sól.
Posiekaj masło, aż będzie kruche.
Dodać mieszaninę drożdży i żółtka; Dobrze wymieszać. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Połącz orzechy włoskie i pozostały cukier; odłożyć na bok.
Rozgrzej piekarnik do 325°. Ciasto podzielić na trzy części. Pomiędzy woskowanym papierem zwiń jedną porcję w placek o wymiarach 15 x 10 cali. prostokąt.
Przenieś do natłuszczonej formy o wymiarach 15 x 10 cali. taca do pieczenia.
Posyp 1-1/2 szklanki mieszanki orzechów włoskich.
Rozwałkuj drugą część ciasta; ułożyć na warstwie orzechowej.
Rozłóż nadzienie morelowe w odległości 1 cala od krawędzi.
Rozwałkuj pozostałą część; nałożyć na nadzienie.
Piec 45-50 minut lub do złotego koloru. Całkowicie ostudzić na metalowej kratce. W dużej misce ubić cukier puder, masło, wanilię i mleko w takiej ilości, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Rozłóż na górze; posypać pozostałą mieszanką orzechów.
Pociąć na 1-calowe. kwadraty. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.